BC Push – BV Heel 1

BC Push – BV Heel 1:  8-0

Op de eerste zondag van mei stond voor BV Heel 1 de laatste competitie wedstrijd op het programma in en tegen Baexem.

Op een zon overgoten ochtend en met een flinke sightseeing door het pittoreske plaatsje kwam de equipe rond 10 voor 10 aan bij de sporthal. Patrick werd bereid gevonden om in te vallen voor Benoit, en gezien Maikel geblesseerd was geraakt tijdens de wedstrijd afgelopen donderdag in Heerlen, mocht Luc Sevriens zijn competitie debuut maken binnen het eerste elftal (nou ja 4tal :P)

Baexem trad met Peter , Ad, Ruud en John aan in een van de sterkste opstellingen.

Captain (en soms wat luidruchtige coach) Maikel was eveneens meegegaan om te supporteren. Als eerste dubbel namen Patrick en Tymen het op tegen een sterk koppel Peter en Ad (nota bene Tymen en Maikel verloren in Vlodrop nog van deze equipe, dus wist wat er te wachten stond). Toch wisten beide heren goed mee te komen in de eerste set. Helaas aan het eind werd de set beslist op een aantal foutjes aan Heelse zijde. Baexem (of beter gezegd Maasbracht Buiten) nam in de 2de set een aardige voorsprong. Toch kwamen Tymen en Patrick goed terug en werd het in de 2de set nipt niet gewonnen.

Debutant Luc speelde samen met Ruud de 2de dubbel tegen John en Ruud. De diesels waren wellicht nog niet optimaal op temperatuur, want in 2 straight sets zou de partij moeten worden afgestaan aan Baexem.

Tymen en Luc pakten vervolgens in de 3de dubbel een tactische opstelling tegen Ruud en Peter. Dat bleek een goede zet want met Luc meer aan het net en Tymen die vanuit achter goed kon plaatsen ging het lang gelijk op. Toch kon het Baexems duo aan het eind van de set net wat versnellen zodat deze werd gewonnen door hun. Ook in de 2de set bleef het lang spannend. Echter zouden Heelse foutjes hier het lot beslechten. Knap gespeeld heren.

Ruud en Patrick moesten als 4de dubbel aantreden in de spannendste wedstrijd van de ochtend. Daar in de eerste set dik verloren werd schakelde beide heren in de tweede set een tandje bij met als resultaat setwinst. In de 3de set stonden beide heren flink achter in het begin, maar na de helft wissel kwamen ze heel knap terug tot 16-16. Daarna bleek toch de scherpte er vanaf te zijn, want met 5 opeenvolgende punten haalde Baexem de set binnen. En dus ook de match.

De eerste heren enkel werd door het missen van Maikel ingevuld door Tymen. Tegen Peter wordt het een lastige kluif. In de eerste set werd voornamelijk goed spel gespeeld. Toch gingen te veel shuttles enkele centimeters achter de baseline. Dit kostte Tymen te veel punten waardoor de eerste set waar hij wel in het spel de betere was verloor met 18-21.

De tweede set verliep iet wat slordiger dan de eerste, en met enkele goede returns op de smash van Tymen door Peter werd de achterstand te groot. Uiteindelijk werd het 21-13 voor Peter. Goede wedstrijd, echter afwerking zal wat beter moeten in de wat moeilijkere wedstrijden aldus Tymen.

Ruud speelde als 2de heer tegen John Bonten, In de eerste set pakte John de overhand. Ruud sloeg aardig terug in de 2de die hij naar eigen zeggen won met 21-16. Een 3de set bracht hier ook beslissing waar Ruud wel dapper terug kwam aan het eind van de set, maar net niet genoeg.

Patrick mocht tegen Ruud ( niet te verwarren met onze eigen Ruud) als 3de heer spelen. Lang bleef het spannend ook in deze wedstrijd, maar naar het einde toe was Patrick kapot, en moest de wedstrijd laten aan Ruud met minimaal verschil in de 2de set.

Luc mocht zijn eerste competitie enkel wedstrijd tegen een ervaren rot spelen. Ad was zijn tegenstander. Met 11 en 10 punten werd hij naar eigen zeggen niet van de baan gespeeld. Zeker niet slecht tegen een routinier.

Eind verdikt is dat BV Heel 1 een na laatste eindigt in de competitie waar het lang een goede positie had in de rangschikking. Maar met zo’n spannende competitie is eenmaal alles mogelijk. Ook al zijn de laatste 2 wedstrijden een foute weerspiegeling van het seizoen op het blessureleed na: het hele seizoen bleef het lappenmand-spook het team achtervolgen, zelfs de invallers ontkwamen niet aan blessures. Tot het einde meedoen om de prijzen is dan niet verkeerd.

Een ieder die dit seizoen mee heeft gespeeld onder de vlag BV Heel 1. Dikke Merci! Een leuk seizoen met veel uitdagende matches en mooie punten. Op naar de feestavond en een volgend seizoen.