BC Vlodrop – BV Heel 1

BC Vlodrop – BV Heel 1 : 3-5

Met nog 4 speelronden te gaan in deze competitie, moest vandaag aangetreden worden tegen het altijd lastige Vlodrop. De sporthal is niet de makkelijkste om te spelen en de vloer niet opperbest (zeg maar rustig glad).
Nadat de plaatselijke turnvereniging de vloer weer voorzien had van het gebruikelijke laagje stof was het de beurt aan de badmintonners om de vloer te betreden.

Mart was bereid gevonden voor deze match om in te vallen (al zou je zeggen dat Mart ongeveer vaste equipe lid is) en speelde de eerste dubbel samen met Maikel tegen Dave en Ger. Maikel die nog wat last had van het toernooi in Heerlen van afgelopen zondag, was nog niet volledig fit. Het kwam aan op een 3 setter waarin de laatste set ongemeen spannend bleef tot 18-18. Met een geluksdrop van Maikel en een 2-tal goede aanvallen van beide heren werd getekend voor 21-18 en het eerste punt voor Heel.
Tymen en Ruud mochten tegen Hans en Joep dubbelen. Beide heren wisten wat er te doen staat na de thuisoverwinning tegen Vlodrop, namelijk hetzelfde resultaat halen. Wellicht zorgde dit voor teveel olie op het vuur, want met een veegpartij ga je het niet halen tegen een sterk verdedigend team. De eerste set bleef spannend en in de verlenging verloren beide heren met 24-22. Door de tactiek te wijzigen en veel meer de drop te zoeken ging de 2de set voortvarend van start, maar juist daardoor verviel het duo terug in de veegpartij modus, resultaat 21-17 verlies in de 2de set. Net niet dus.

Tymen en Maikel mochten vandaag aantreden tegen Hans en Dave. Dat de magie van deze dubbel wat uitgewerkt is bleek in de eerste set waarin onnodige fouten de hoofdrol speelde. Vooraf tactisch besloten niet te vegen werd dit toch gedaan van achteruit waardoor een set stand van 21-13 verlies op de borden kwam. Beide heren rechtten hun rug in de 2de set en met veel beter spel haalde beide heren met de zelfde cijfers set 2 binnen. 3de set moest in deze dubbel uitkomst bieden, en tot de interval van 11 punten bleef het mooi gelijk op gaan. Wellicht dat Maikel toch teveel last had van het toernooi, maar na de break lieten beide heren teveel van het spel los waardoor er met 21-13 verloren werd.
Als laatste dubbel traden Mart en Ruud aan tegen Ger en Joep. in 3 ongemeen spannende sets die beslist werden op en verschil van 2 punten! was het Vlodrop die het punt in eigen hal hield.

Met een 3-1 achterstand al na de dubbels moesten de enkelspelen nog volgen. Doordat Joep van Vlodrop al 2x een hevige 3-setter heeft moeten spelen bleek dat de enkel voor hem niet meer haalbaar. Ruud die als 4-de heer een solide spelvorm liet zien had geen moeite om de partij binnen te halen. met dikke cijfers werd de enkel in 2 straight sets gewonnen. Tymen die als 3-de heer speelde trad aan tegen Hans. Waar in de eerste set de tegenstander geanalyseerd werd gedurende de wedstrijd en een 21-13 winst, ging in de 2de set de diesel pas echt draaien. Hij liet de tegenstander geen kans met goed loopwerk en na een 11-1 voorsprong gingen de teugels iets losser, waardoor een 21-9 set stand werd opgetekend.

Mart speelde als 2-de heer weer tegen Ger, net als in de thuis match, toen in 2 sets maar vandaag bleken 3 sets nodig (Mart was vanavond van de 3-setters, waar voor je geld halen toch). Na winst in de eerste en verlies in de 2de set gooide Mart zijn spel iets om. met voornamelijk strakke serve wist hij Ger goed onder druk te houden en kwam ver voor in de set. Ondanks de comfortabele voorsprong liep Ger steeds dichterbij en wist op geve moment zelfs een matchpoint te creëren bij 20-19. Toch liet Mart het er niet bij zitten en met een uiterste inspanning haalde hij de 3de set toch binnen. Maikel speelde als 1ste heer tegen Dave, wat normaal gesproken voor hem niet al te lastig is. Door de inspanningen van afgelopen weekend en vandaag (2x 3sets) liep het allemaal net wat stroever. Ook in deze match kreeg Maikel een 3 setter te verwerken. De eerste set werd op het laatste moment uit handen gegeven met 21-19, de 2e set ging het gas erop en werd met 21-8 gewonnen. In de derde set bleef het spel lang gelijk opgaan met telkens een lichte achterstand voor Maikel, richting het eind boog hij dit knap om naar een voorsprong en haalde de wedstrijd binnen.

Met deze 5-3 werd de wedstrijd gewonnen, maar het was met de hakken over de sloot. Hiermee doet Heel in de stand nog redelijke zaken. Upcoming zijn nog BC Push uit en thuis en als klap op de vuurpijl Palemig uit.