BV Heel 1 – BC Vlodrop

BV Heel 1 – BC Vlodrop: 6-2

Nadat BV Heel 1 in deze competitie nog geen thuisoverwinning behaald had, werd het tijd dat het eens moest gebeuren. De voortekenen waren Heel 1 gunstig, gezien de concurrentie tegen Vlodrop ook weinig punten weggeeft. Dit betekent aan de andere kant wel dat ermen weinig steken mag laten vallen tegen dit team. Hier kun je dus spreekwoordelijk gezien alleen maar van verliezen.

De Vlodropse equipe werd gevormd door Hans, Marcel, Ger en Pascal en ze werden ontvangen op onze warmloopbaan. Nou ja, doordat er andere activiteiten gaande waren, was er geen mogelijkheid voor 20:00u om in te spelen. Ze mochten optreden tegen de inmiddels bekende Heelse equipe met Mart als invaller.

De sterkste dubbel (Maikel en Mart), mocht het opnemen tegen Ger en Pascal. Na een spannende gelijk opgaande eerste set wisten Maikel en Mart  na een oerdegelijke en ruimer gewonnen tweede set deze dubbel om te zetten in een overwinning voor BV Heel.
Tymen en Ruud, die in de dubbel nogal moeite kennen, hadden vanavond tegen Marcel en Hans geen kind aan hun tegenstander. De setstanden zullen we jullie onthouden, maar boven de 10 kwam de tegenstander niet.

heel-vlodrop

De volgende dubbels hadden meer vuur in zich. In de 3e dubbel ontbrak het de eerste set aan scherpte bij Tymen en Maikel. Wellicht moest Tymen omschakelen na de relatieve makkelijke eerste dubbelronde, want meermaals strafte vooral Pascal naief spel af. De eerste set ging dan ook verloren. De tweede set was een ware vechtset. Overwicht in spel werd gecounterd met een sterk Vlodrops verdedigend antwoord en lange tijd zag het er naar uit dat Vlodrop met veel wil om te winnen ook aan het kortste eind zou trekken. Op het allerlaatst werd echter toch het verschil gemaakt. In de daarop volgende derde set werd vervolgens met duidelijke cijfers afstand genomen van de tegenstander, die nog wel van 20-12 mocht terugkomen naar 21-17. De 4de heren dubbel ( Mart en Ruud), had aanzienlijk meer moeite tegen Ger en Marcel. In straight sets moesten beide Heelse heren hun meerdere erkennen in hun Vlodropse opponenten. Ondanks dat is er dus wel 3-1 voorsprong voor BV Heel na de dubbels, met de enkels nog op het programma.

Maikel mocht het opnemen tegen zijn “beruchte” opponent Pascal. Daar hij de eerste set nogal moest wennen aan een ander niveau (aldus Maikel zelf) was het in de 2de set wel goed raak en werd er met 21-15 afgerekend met de tegenstander. Een thriller die de 3de set teweeg bracht had echter een anti-climax naar het einde toe. Waar het tot 9-8 nog gelijk op ging, was het Pascal die vervolgens opschakelde en Maikel voorbij ging. Een naar eigen zeggen gebrek aan slaap na een serie nachtdiensten zorgde voor een gebrek aan concentratievermogen en focus in de derde set. Conditioneel gezien was de pijp nog niet leeg, maar de benodigde alertheid en concentratie die nodig is om het tactisch en technisch sterke spel van zijn tegenstander, die op hoog niveau gespeeld heeft, te lezen ontbrak helaas.

Mart, die als invaller als 2de heer tegen Ger zijn wedstrijd mocht spelen, had weinig moeite met zijn tegenstander. In de eerste set liep het voor geen meter (aldus Ger), en werd terecht door Mart gewonnen met dikke cijfers. Mart nam wat gas terug in de 2de set en won deze met 21-15. Duidelijke overwinning. Tymen die als 3de heer tegen Marcel aantrad had eveneens geen moeite met zijn tegenstander. Hoewel hem de rackets de afgelopen weken niet goed gezind zijn (Lees: snaar kapot dit keer), liet hij zich ditmaals niet van de wijs brengen en maakte een solide indruk door met 21-9 (?!?) en 21-12 te winnen. Goed gespeeld.

Ruud, die ook deze wedstrijd het slotakkoord in handen had, maakte er tegen Hans een ware thriller van. Waar hij in de eerste set nog met 21-15 won, had hij klaarblijkelijk in de 2de set meer moeite met zijn tegenstander. Ruud besloot daarop in de 3de set meer gas te geven en had vervolgens zijn tegenstander in de tang. Met 21-15 werd de 3de set gewonnen door Ruud en zo haalde hij het laatste Heelse punt ook binnen.

Met een 6-2 eindstand werd de eerste thuis-overwinning dit seizoen door Heel 1 beklonken en doet het goede zaken in de stand van de competitie.
Met nog 5 wedstrijden voor de boeg zal het aardig spannend worden in de middelste regionen van de Heren 1 competitie.