BC Dynamo – BV Heel 2

BC Dynamo – BV Heel 2: 3-5

Alvorens de wedstrijd begon wist Heel dat als het wint in Swalmen naar de (tijdelijke) koppositie kon in de competitie.

Maar een lastige tegenstander stond te wachten in de (nogal gladde) sporthal in Swalmen. Door de blessure van Patrick aan de zijde van Heel werd door Tymen ingevallen in het team. Swalmen moest het stellen zonder hun eerste heer die verhindert was om te spelen.

In de dubbels speelden Marc en Mart de eerste herendubbel. In 2 straight sets wisten beide heren de wedstrijd na zich toe te trekken, Tymen en Maurice die voor de gelegenheid dubbelden, moesten in de eerste set nog wennen, maar kwamen in de 2de set goed terug, De uiteindelijke 3de set bracht met een 24-22 het punt naar Heelse zijde.

Tymen en Marc die in de 3de herendubbel de eerste set nog verloren, namen vol het initiatief met aanvalsspel in de 2de set. Ook hier moest een 3de set beslissing brengen. Een paar foutjes maakte het verschil waardoor Dynamo een punt haalde uit deze dubbel. Mart en Renée speelden tegelijkertijd hun dubbel. Door een goede mix tussen dubbelspel en mix-spel te spelen maakten ze het de tegenstander goed lastig, resulterend in een overwinning. Dit betekende dat er na de dubbels een 3-1 voorsprong op et scorebord stond voor BV Heel.

In de enkel begon Renée als 4de heer (dame) aan de enkel. Renée was gebrand op haar eerste enkel-overwinning in de competitie. In 2 straight sets werd de wedstrijd gewonnen. Daarmee is haar eerste overwinning een feit! Maurice die als 3de heer speelde wist de wedstrijd net niet te pakken. Tymen die inviel als 2de heer ging nog voortvarend van start, maar wist dit niet vol te houden naar het einde toe, en moest in 2 sets zijn meerdere erkennen. Het kwam op Mart aan om als eerste heer om de overwinning binnen te halen. Spelend tegen een snelle tegenstander en met nog 15 minuten de tijd wist Mart in 2 sets te winnen. Daarmee komt de eindstand op 5-3 voor Heel.

Door deze overwinning komt Heel op een gedeelde eerste plaats in de competitie met voordeel uit onderling resultaat. Fantastische prestatie!