BV Heel 1 – BC Linne

Twee dagen  na de overwinning van BV Heel 2 is het nu de beurt aan BV Heel 1.

Tegenstander Linne kwam op bezoek in een volle sporthal. Maar liefst 7 banen waren bezet.

Dit had te maken met de vluchtelingenstroom die BC Maasdroppers verhinderde om in hun eigen hal te kunnen spelen. De wedstrijd BC Maasdroppers – BC ‘T Roat werd gespeeld in onze Heelse sporthal. Het toeval treffende dat oude bekende spelers voor BV Heel weer terug op oude bodem keerde.

Terug naar de wedstrijd van BV Heel 1.

Mart werd opgeroepen door teamcaptain Maikel om in te vallen voor de geblesseerde Benoit. Beide heren traden meteen aan in de eerste heren dubbel wat met sterk spel resulteerde in het eerste punt voor BV Heel.

Op de andere baan traden Tymen en Ruud, die een vast duo vormen, aan  tegen hun opponenten. Beide heren waren niet helemaal fit ?! in ieder geval, het leverde geen punt op helaas. Met 2 keer 21-14 werd door Linne het punt binnengehaald.

Maikel en Tymen, die al vaker samen aantraden mochten zich deze keer schamen (!), toch? Tegen Eric en Ruud troffen ze de sterkste dubbel.

Daar waar de 1ste set nog duidelijk een opwarmer was waar het tempo door beide heren te laag lag, met 9-21, gingen beide heren in de 2de set veel beter de baan op. Mede gesteund door onze penningmeester (semi-coach) Evert, werd er een goede voorsprong opgebouwd en kwamen beide heren met 20-15 op jawel, SET point. Maar euh, is het dan niet de bedoeling dat je de set binnenhaalt? Na 3 opgelegde smashes buiten de baan geslagen… serve return in het net. een geluks shot en 2-tal andere fouten werd de set verloren …. 20-22. Maandag straftraining? Enfin. Volgens Ruud Pijls van Linne was het een “Makkelijke wedstrijd” met een wat grappende ondertoon.

Mart en Ruud behaalden in een 3 setter helaas net geen punt.

Met de enkels voor de boeg, was de tussenstand al 3-1 in het voordeel van Linne, dat wordt lastig maar niet onmogelijk.

Maikel mocht tegen Eric aantreden, en liep tegen hetzelfde probleem aan als in de dubbel, smashes nipt uit wat, naar eigen zeggen niet, nodig was. De match was wel spannend, want het werd een 3-setter met kansen over en weer. In de tussentijd speelde Ruud tegen Ron, Ook hier was een 3 setter nodig om aan de beslissing te komen, alleen weer in het voordeel voor Linne. Hiermee was de zege bezegeld voor Linne.

De vraag was met hoeveel punten Linne zou winnen, want Mart en Tymen mochten nog voor hun enkels. Mart liet zien dat hij als routinier een zekerheidje vormt. Hij wist in 2 sets van zijn opponent te winnen (en dat na dinsdag ook al een wedstrijd gespeeld te hebben). Het meeste vuurwerk (verbaal dan) kwam uit de enkel tussen Tymen en Ruud Pijls. Daar waar het in de eerste set nog gemoedelijk ging en met wat grappen en grollen (21-16 voor Tymen), werd de toon vanuit Linne steeds feller. Met de nodige “Wees gegroetjes” (i.v.m. sencuur worden de woorden hier niet getoond) speelde Ruud Pijls ook tegen zichzelf. Daar waar het halverwege de set nog 11-3 in het voordeel voor Tymen stond, was de eindstand 21-16 in de tweede set. Iet wat teveel gas terug, maar toch een overwinning.

Eindstand na deze enerverende wedstrijd, 3-5.

Zelfde verhaal als de eerste match, er viel meer te halen. De volgende dan maar?