BC Vlodrop 2 – HHC’16: 1-7. Geweldige seizoenstart.

Daar waar het vorig seizoen maar stroef op gang kwam bij HHC’16 was dit jaar de eerste wedstrijd al meteen in September. Op deze woensdag 19 september mochten Tymen Erik Sven en Jan-Paul aantreden tegen het altijd sterke Vlodrop. Vooral in eigen huis is dit een lastige horde. De hal en houten vloer maakt het voor tegenstanders lastig om met veel punten naar huis te gaan.

Vlodrop trad in een iet wat ongebruikelijke opstelling aan met Trung Pascal Mike Ger en Hans. Grote afwezige is Dave die zeker niet de minste speler is. Maar met dit 5tal hebben ze nog steeds een bijzonder sterke selectie. Het was goed te merken dat het nog het begin van het seizoen is, want Trung betrad de kleedkamer met de woorden “Hebben we wedstrijd?” en ongeloof in zijn ogen. Na een changement van Trungs schroeisel (tennisschoenen lopen niet zo fijn in een sporthal) konden de teams beginnen aan de seizoen opening.

Eric en Tymen hadden een plannetje bekokstooft om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk punten meekwamen naar HHC. Als eerste duo (JP en Erik) werd gespeeld tegen Trung en Pascal. Normaal zou je verwachten dat dit duo bijna niet te verslaan is, maar onze heren wisten in 3 sets deze machine te kraken. Vooral JP zag er erg sterk uit in deze wedstrijd. De eerste set moesten beide heren wel nog wennen want het liep niet zo vlotjes in het begin. Deze achterstand werd dan ook niet meer ingehaald en moesten deze set inleveren. De 2de en 3de set lieten beide heren een degelijk spel zien. Strakke shuttles en goede drops leverde genoeg punten op voor de winst.

Op de baan ernaast was het aan Sven en Tymen om tegen Hans en Mike te spelen. Daar was het begin niet al te sterk met toch de nodige schoonheidsfoutjes. Kleine missertjes en shuttles uit. Daarmee keken beide heren halverwege de eerste set tegen een (iet wat ruime) achterstand aan. Sven ging meer variatie toepassen in zijn serve. En Tymen wist met name Hans op zijn backhand te sturen en Maik achterin weg te spelen. Zo haalde ze de nodige puntjes terug en aan het eind van de 1ste set deze binnen te slepen met 21-19. De 2de set liep beter. Soms wat warrig met onnodige foutjes maar bleven vrijwel de gehele set hun eigen spel spelen. Aantal goede smashes afgewisseld met tactische punten waren het verschil. Met 21-16 was de winst dan ook voor HHC die 2 uit 2 haalt in de dubbels. Knap!

Sven en Erik mochten het tegen Trung en Mike opnemen. De eerste set bleef lang gelijk. Erik probeerde met veel aanwijzingen het eigen spel te beredeneren, terwijl Sven vaker aan aanvallen denkt. Deze 1ste liep ook moeizaam en hun wisten ternauwernood met 22-20 de set te pakken. De 2de liep echter een stuk makkelijker. We zullen maar zeggen dat de eerste set weer even wennen was voor het duo. Met 21-11 in de 2de was er geen vuiltje aan de lucht en is ook het 3de punt voor HHC.

JP en Tymen mochten de laatste dubbel van het openingsduel spelen. Tegen Ger en Pascal weet je dat je het nooit makkelijk krijgt. Een wat nerveuze start was de reden dat er meteen tegen een 6-1 achterstand aan werd gekeken in de eerste set. De drops van JP vielen nog niet helemaal goed en de scherpte bij Tymen was niet optimaal. Aantal shuttles die in zijn laten vallen bijvoorbeeld. De heren van Vlodrop speelde daar feilloos op in en haalde de eerste set van het seizoen verdiend binnen. Na deze set namen Tymen en JP nogmaals de tactiek door en dat was meteen te merken in de 2de set. Ook al kwamen ze in het begin van de set op achterstand, niet veel later vonden ze hun draai beter en met goed aanvalsspel werd de 2de set binnen gehaald. 21-13 setstand. Laatste en beslissende set was echter een spannende. Beide teams maakte links en rechts wat foutjes en de scores ontliepen zich niet veel. Wel waren er mooie rally’s te zien aan het net en over het veld. Geen van de 4 dacht ook maar een moment aan opgeven. Heerlijk om te zien. Toch trok HHC op het laatst de set naar zich toe en ook het 4de punt! Dit zal in de historie van Vlodrop nog niet vaak zijn voorgekomen. Op naar de singels

Mike was de opponent voor Jan-Paul, die vandaag sowieso al goed op dreef was. En een ding is zeker met een goed spelende JP, van hem winnen moet je van goeden huize komen. Mike kwam wat te kort om het JP echt lastig te maken. Verdiende overwinning.

Sven zou aanvankelijk moeten singelen tegen Ger, maar die had met een blessure op moeten geven, vandaar dat Hans als 3de singel heer het mocht opnemen tegen Sven. De eerste set liep lang gelijk op. Hans has goed antwoord op het felle soms wat geforceerde spel van Sven. Maar toch blijkt dat als je blijft aanvallen je de punten binnen haalt. Dat deed Sven in de 1ste set goed en trok daarmee met 21-18 de set naar zich toe. De 2de set was een ander verhaal. Hans had weinig meer in te brengen en bracht de shuttles panklaar terug voor Sven, die daar maar al te graag gebruik van maakte. 21-8 zijn grote cijfers.

Teamcaptain Erik mocht tegen Pascal zijn single opwachten. Pascal die al 6 sets in de benen had (2keer een 3 setter in de dubbels) moest tegen een fittere Erik aantreden. Toch liet pascal in de eerste set met vlagen zien dat hij het spelletje niet verleerd is. Aantal schijnslagen en goede drops. Maar het scherpe mistte er nog wat aan. Erik daarentegen had zijn spel goed op orde en wist met zijn linkshandige spel het Pascal goed lastig te maken. Zodanig dat de eerste set met 21-18 werd gewonnen door Erik. Maar dit mede doordat Pascal met een blessure moest opgeven. Daarmee werd deze single ook gewonnen.

Tymen mocht dan als 1ste heer als laatste beginnen. Mede door wat gestoei met zijn materiaal (gripje was niet goed dus die zou en moest worden vervangen) begon deze single iets later. Trung is zijn tegenstander van formaat. En vorig seizoen verloor Tymen al nipt, dus wat belooft het voor deze keer. Beide heren kozen er samen voor om met veren shuttles te spelen.  De eerste set begon redelijk. Paar foutjes met shuttles die niet goed geplaatst werden, maar vooral leuke rally’s en aan beide kanten goed spel. Een aantal aanwezige spelers zaten op de banken te kijken naar deze wedstrijd. Toch was Trung in de eerste set iets doortastender. Terecht won hij dan ook met 21-16. In de 2de set was het spelbeeld gelijk. Veelal mooie en langere rally’s werden gespeeld. Echter had Tymen op de cruciale momenten net niet genoeg focus om zich te belonen na hard werken. Aantal back to back clears die een 20 cm uit vallen, en aantal shuttles net naast de zijlijn. Toch was het aanvalsspel van Tymen veelbelovend met goede smashes en plaatsen. Helaas bleek aan het eind van de 2de set dat een paar foutjes tegen iemand van het niveau Trung er een paar teveel zijn. Een hele mooie pot eindigde dan ook in een straight overwinning voor Trung die aangaf dat het niet vanzelf kwam.

Een 7-1 overwinning in Vlodrop had niemand verwacht, zelfs HHC’16 zelf niet maar het feit is dat dit een geweldige start is van deze competitie. De volgende match voor HHC’16 is er een in eigen huis tegen nieuwkomer BVM’81 uit Munstergeleen. Maak daarvoor de borst maar nat. Proficiat met dit resultaat heren en koploper voor een dag.