BVM’81 2 – BV HEEL 1: 4-4

Zondag 22 januari wordt de wedstrijd uit tegen BVM dan eindelijk gespeeld nadat deze al een aantal keer verplaatst is. Op een stralend zonnige zondag met koude temperaturen ging het team naar Munstergeleen met Jolanda als invalster voor Lotte. Met wat probleempjes bij het lokaliseren van de sporthal werd er om 10:15 dan toch begonnen met de dubbelspelen.

Voor Tymen en Maikel was er maar 1 doel: winnen en het punt binnenhalen tegen een tegenstander die normaal gezien geen probleem moet zijn. Toch ging het niet zoals beide heren het zich voorgesteld hadden. Met slordigheden werd de wedstrijd 21-17 en 23-21 verloren. In de dames dubbel lieten de dames zien hoe het wel moet! Met 2 goede sets werd het eerste punt binnen gehaald.

Munstergeleen koos ervoor om na de dubbels verder te gaan met de single partijen. Maikel had aan zijn tegenstander een lastige opponent. De eerste set verliep probleemloos. In de tweede set was er wat minder focus. De tegenstander maakte vooral met zijn enorme lengte gebruik van het gebrek aan scherpheid en pakte de tweede set. In de derde set werd toch nog wat energie gevonden voor concentratie en werd het klusje weer zonder problemen afgemaakt door Maikel.

Tymen trad aan tegen Ivo, waar hij nog zoekende was in de eerste set en daardoor met 22-20 verloor, ging het in de 2de en 3de set een stuk beter. Zeker aanvallend was Tymen de bovenliggende partij. Als het niet in 2 sets kan, dan maar in 3. Maar het punt is binnen.

Renée zat er lekker in, dat bleek al in de dubbel. In haar single partij waren het dan ook 2 straight sets met behoorlijke cijfers. Klasse!

Jolanda had in haar single tegen Sandra behoorlijke tegenstand. Ook gezien ze niet vaak een single partij speelt wist ze toch tot in de eerste set tot 19 te komen, net niet.Alleen moest ze dit in de 2de set helaas bekopen waardoor dit punt naar Munstergeleen ging.

Na de singels en de dubbels 2 verliespunten, dan moeten de mix partijen gewonnen worden. Jolanda en Tymen begonnen erg sterk. In de eerste set namen beide een forse voorsprong en gaven dit eigenlijk niet meer uit handen. Wellicht dat het hierdoor de simpel ging in de 2de set, want hoe snel beide in de eerste set de voorsprong namen, keken ze nu tegen een flinke achterstand.Naar mate de set wisten Jolanda en Tymen flink door te trekken maar het kwam NET te laat. 21 19 verloren. Dan geld voor deze ook dat het maar moet in de 3de set. Met dezelfde start als in de eerste set was de uitgangspositie bij de helft-wissel 11-5. Toch was het niet genoeg, want aan het eind moest de set aan Munstergeleen gelaten worden met 21-19. Er ging teveel mis aan het eind van deze set. Helaas.

Renée en Maikel speelden in de eerste set lekker en haalde deze zonder problemen binnen. Ook hier had Maikel in de tweede set weer moeite de aandacht vast te houden. Lange tijd leek dit geen probleem en leek er niets in de hand, maar in de slotfase wist de tegenpartij toch op miraculeuze wijze langszij te komen. In de derde set had dit rechtgezet moeten worden maar de energie bleek na een zware week met ziek zijn toch echt helemaal op bij Maikel. Het ging nog gelijk op, maar er werd verloren. Gezien de omstandigheden niet vreemd, maar toch een beetje zuur.

Einduitslag dus 4-4 uit bij Munstergeleen. Voor de kampioenschap aspiraties is dit een behoorlijke domper. Het is nu hopen dat de directe concurrenten nog iets laten liggen (en vooral zelf presteren tegen de concurrenten) dit seizoen en de druk zal er 2 februari vol op komen als BVM in Heel voor de terugwedstrijd komt.