BV HEEL/BC HEYTSE COMBI – BV HEEL 3: 6-2

BV Heel / BC Heytse combi – BV Heel 3:  6-2

Hoewel men sprak op voorhand over de ‘derby’ mocht dit natuurlijk niet zo betiteld worden, maar eerder een clash tussen 2 teams met BV Heel invloed. Een gezonde dosis rivaliteit is natuurlijk nooit slecht. In een overvolle sporthal (wat voor Heytses begrip uniek was) met onderhand net zo veel Heeldenaren als Heythuyzenaren mochten de teams omstreeks 20:30u aantreden voor het duel. Voor BV Heel 3 stond er niet meer op het spel dan de eer, voor BV Heel / BC Heytse combi is elk verliespunt een te veel in het oog van het mogelijke kampioenschap.

Een deel van de frameboys (lees Ralf) moest helaas afzeggen waardoor er door Tymen iets geschoven moest worden met de opstelling. Hierdoor startte Tymen samen met Maurice in de eerste dubbel tegen Han en Erik. In een spannend en redelijk gelijk opgaand duel bleken de heren van Heytse toch net wat meer doortastent te zijn. Mede door te veel foutjes moest de wedstrijd toch aan het combi team gelaten worden.
Op de andere baan namen Jan-Paul en Mark  het op tegen Ruud en Luc. Dit vaste koppel wist in de eerste set knap bij te blijven, maar moest dit bekopen in de 2de set waardoor ook dit punt in het voordeel viel van het combi team. Ruud zou het in de 2de match met Maurice samen op gaan nemen tegen een ijzersterk duo Jan-Paul en Erik. Met toch goede weerstand wisten beide heren toch behoorlijk wat puntjes te snoepen tegen een van de sterkste formaties. Maar het punt moest gelaten worden aan het combi team. Tymen en Luc hadden in hun tegenstanders (Maikel en Han) niet eens zoveel moeite, maar wel met de snelheid van de shuttle (aanvulling Maikel: jullie hadden nog mazzel dat Han en ik hetzelfde probleem hadden…). In een niet echt spannende eerste set was het verschil te groot (Maikel: dat bedoel ik dus). In de 2de set klampten beide heren nog eens aan, maar door eenzelfde fouten bleef hier ook het verschil net te groot. Alle dubbel wedstrijden zijn in het voordeel gevallen van het combi team.

Maar net zoals vele andere tegenstanders verkeek het combi team zich in de enkel wedstrijden tegen BV Heel. Kennelijk hebben de leden van Heel-Heytse hun huiswerk niet goed gedaan, want al vaker dit seizoen pakt BV Heel 3 veel punten uit de singels. Dat zou vandaag ook niet anders zijn. Luc die als 4de single heer aantrad tegen Mark, had de eer om de enige 3 setter te mogen spelen van deze avond, en wat voor een! De eerste set werd door Luc op een degelijke manier binnen gehaald. Echter wist Mark in de 2de set Luc meer onder druk  te krijgen, resulterend in een ruime setwinst. In het eind van een ongemeen spannende 3de set wist Luc op het juiste moment de trekker over te halen en behaalde het eerste Heelse punt.

Maurice is en blijft in de single een erg lastige horde. Ook Erik moest hier aan geloven want hij had maar 1x gedurende de wedstrijd op voorsprong gestaan, alle overige punten stond Maurice aan kop. Duidelijk dat het 2de Heelse punt binnen is. Hoeveel averij loopt het combi team dan ‘thuis’ op?

Ruud mocht het opnemen tegen Han. In de eerste set was het voor Ruud even zoeken. Daardoor kwam hij op een kleine achterstand en Han gaf deze niet meer uit handen wat een eerste setwinst betekende. In de 2de set bleef Ruud lang bij en bleef het spannend, met een miniem verschil was het Han die toch de set naar zich toe wist te halen.

De eerste heren van beide teams (nb. Teamgenoten in het mix-team Heel 1) moesten deze strijd dan gaan beslissen. In een niet erg hoogstaande wedstrijd was het Tymen die naar mate de eerste set dominanter werd. Daar bij 19-16 het normaliter geen probleem is de set binnen te halen, werd er te veel geforceerd en onzuiver gespeeld. Iets waar Maikel goed gebruik van maakte en  de set met 21-19 toch wist te behalen.

Hetzelfde nonchalante spel drukte Tymen in de problemen in de 2de set. Waar al snel een ruime achterstand werd behaald door slordige returns en shuttels die uitgeslagen werden. Eenzelfde conclusie gold vervolgens ook voor Maikel, die toch ook de nodige fouten tentoonspreidde (Maikel: bij een 8-2 voorsprong een beetje meeballen is alleen maar leuk toch?). Nee het spel werd er niet mooier op, maar wel spannender door een aardige rush aan het eind toe. Echter kwam dit te laat op gang en wist Maikel deze partij binnen te harken. Terecht verloren single.

Voor BV Heel 3 een niet ongunstige uitslag van 2-6 (dus toch 2 punten dik verdiend gehaald) maar gezien de wedstrijden zat er meer in. Bij de BV Heel-BC Heytse combi was men minder content met het resultaat en de verliespunten, maar inmiddels is de koppositie nu wel in handen.

BV Heel 3 heeft nu alle tegenstanders al een keer getroffen en doet het goed in de middenmoot. Met 24 punten uit 6 wedstrijden en dus 4 punten gemiddeld per wedstrijd ziet het er goed uit. Van de zes nog te spelen partijen zijn er immers nog vier thuis, dat belooft wat! BV Heel/BV Heytse-combi heeft er ééntje minder gespeeld en trof alleen BC Dynamo nog niet. Met 32 punten uit 5 wedstrijden en dus gemiddeld 6,4 punten per wedstrijd lijkt nog niemand tegen dit team opgewassen. Maar het seizoen is nog lang…